Welkom!

Taxus tegen kanker

Graag vragen wij uw medewerking!

Project “Taxus snoeien tegen kanker” van Stichting Evenementen Lions Venray was in 2015 erg succesvol. Veel particulieren en hoveniers leverden het taxussnoeisel in waarna de Lionsleden het de zelfde dag nog naar de farmaceutische industrie brachten, waar het gedroogd en geprepareerd wordt en er het werkzame bestanddeel paclitaxel uitgehaald wordt. Hiervan worden chemokuren gemaakt tegen bepaalde kankersoorten.

Helaas zamelen we in 2018 geen taxus in. De drogerij en de farmaceutische industrie hebben te veel aanbod.

 

In 2017 zamelen we in in de periode tussen maandag 19 juni en zaterdag 5 augustus. We werken samen met de gemeente Venray en met Intratuin Venray. Op het milieustation kunt u het verse eenjarige taxussnoeisel dagelijks tijdens openingstijden aanleveren. Bij Intratuin kunt u het snoeisel op vrijdagmiddag en zaterdag afleveren. Daarnaast halen de leden van Lionsclub Venray grote partijen van hoveniers en particulieren aan huis op om het taxussnoeisel allemaal vers bij de farmaceutische industrie te krijgen.

Daar snijdt het snoeimes dan aan de tweede kant, want voor elke kilo ingeleverd snoeisel ontvangt de Lionsclub ook een vergoeding van de farmaceutische industrie. Dit jaar was dat voldoende voor een flink deel van de kosten om een groep van acht kinderen met een spierziekte een weekje met professionele medische begeleiding op vakantie te sturen naar Texel.

Lions Club Venray ziet er op toe dat de netto opbrengst (die we krijgen van de farmaceutische industrie voor het taxus snoeisel) wordt toegekend aan projecten voor kinderen die lijden aan spierziekten, zoals de ziekte van Duchenne of aan onderzoeksprojecten voor de bestrijding van kanker.

Het Tesselhuus is een speciaal ingericht huis voor kinderen met spierdystrofie. Leden van Lions Club - en Rotary Club Texel namen hiertoe het initiatief en beheren dit huis nu al meer dan 30 jaar. Het contact van Lions Club Venray met het Tesselhuus bestaat al sinds 1988. Met de opbrengst van diverse activiteiten kunnen steeds acht kinderen die lijden aan spierdystrofie een week, met professionele begeleiding (1 op 1), op vakantie naar Texel.

Lionsclub Venray hoopt dat elke taxushaag bezitter in Venray en omgeving zijn taxus gaat snoeien in de periode van 19 juni tot 5 augustus en het verse, droge, schone snoeisel inlevert bij de inzamelpunten of (grote partijen) aan huis op laat halen.


Met de Hoveniers zullen wij van te voren contact opnemen om e.e.a. te plannen.

Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met Lionsclub Venray voor gratis BIG BAGS te leen of info over de actie.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.taxusvenray.nl


Wij zijn blij met uw enthousiaste medewerking. Nogmaals dank en tot volgend jaar!

 

Snoeien tegen kanker?

U kunt vers, droog en schoon eenjarig snoeiafval van uw taxus kosteloos inleveren op het milieustation Venray of bij Intratuin in Venray.

Wanneer?

Van maandag 19  juni tot en met zaterdag 5 augustus. Grote partijen taxussnoeisel halen we bij u thuis op! Stuur een verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Big Bag?

Ontvang ook gratis uw (extra) Big Bag in bruikleen: stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doel?

Ondersteuning van de strijd tegen kanker door taxussnoeisel te verzamelen. De opbrengst van het snoeisel wordt voor andere goede doelen gebruikt: kinderen met spierdystrofie (een dodelijke spierziekte) en onderzoeksprojecten ter bestrijding van kanker.

Flyer?

Snoeien tegen kanker is een initiatief van Lions Club Venray.

Aanmelden?

U kunt zich hier aanmelden voor deze aktie!

Media

Lees hier en hier artikelen van Nieuwsblad Peel en Maas over Snoeien tegen kanker.
Nieuwsblad Peel en Maas gaf ook aandacht aan het succes van de actie in 2015. Lees hier het artikel.